Om os
 
Tilbage
 

Den 1. januar 2004 åbnede FN et nyt Regionalt Informations center for De Forenede Nationer (Regional United Nations Information Centre – RUNIC) i Bruxelles. Det nye regionale center har erstatte de tidligere ni UNIC’s – FN informationskontorer i EU, (Athen, Bonn, Bruxelles, København, Lisabon, London, Madrid, Paris og Rom) som officielt lukkede den 31 december 2003 som det blev besluttet ved Generalforsamlingens 58endes møde.

Det Regionale Informationscenter for FN, RUNIC, vil yde service til EU’s medlemslande, herunder Danmark, og samarbejde om fælles projekter og aktiviteter med væsentlige samarbejdspartnere såsom regeringer, medier, NGO’er, uddannelsesinstitutioner og lokale myndigheder.

RUNIC vil også fortsætte med at formidle grundlæggende informations material på dansk, herunder, de væsentligste FN -rapporter og dokumenter, presse kits, plakater, faktablade og brochurer.

Referencebiblioteket i Bruxelles, vil være åbent for offentligheden og besvare forespørgsler via telefon, e-mail og almindelig post. Biblioteket vil også have en samling FN -dokumenter og publikationer på engelsk, fransk, tysk og spansk, såvel som materialer på dansk, finsk og svensk samt de øvrige EU medlemslandes sprog. Reference biblioteket vil være åbent fra om med efteråret 2004.

En fælles RUNIC hjemmesiden eksisterer i øjeblikket på engelsk, frank, tysk, nederlandsk og spansk, vil have links til andre FN relaterede hjemmesider via (http://www.runic-europe.org). Der arbejdes for tiden med at opdatere 8 andre midlertidige sider på henholdsvis, dansk, svensk, norsk, finsk, islands, portugisisk, græsk og italiensk. Disse sider regnes med at være klare i løbet af et par måneder. Information om de Forenede Nationer kan stadigvæk hentes på de, nu lukkede informationskontorers hjemmesider, men er dog ikke blevet opdaterede siden den 31 december 2003
.

Tidligere UNIC København: http://www.un.dk Tidligere UNIC Madrid: http://www.onu.org
Tidligere UNIC Lisabon: http://www.onuportugal.pt Tidligere UNIC Paris: http://www.onu.fr
Tidligere UNIC London: http://www.unitednations.org.uk Tidligere UNIC Rom: http://www.onuitalia.it

 

RUNIC- LANDE SOM VI SERVICER

Fra og med den 1ste januar 2004 åbnede De Forenede Nationers Regionale Informations center i Bruxelles, som er med til at formidle information til disse vestlige lande:

Belgien, Cypern, Danmark, Finland, Frankrig, Tysklan, Grækenland, det hellige hav, Island, Irland, Italien, Luxembourg, Malta, Nederland, Norge, Portugal, San Marino, Spanien, Sverige og England.

RUNIC formidler også information til andre samarbejdspartnere indenfor den Europæiske Union.