Bibliothek
 

RUNIC Bruxelles Reference Bibliotek

RUNICs Reference Biblioteket vil være åbent for alle henvisninger. Biblioteket vil bestå af en samling FN dokumenter, samt publikationer på henholdsvis engelsk, fransk og spansk, såvel som på en lang række andre europæiske sprog.

Adresse

Library of the Regional United Nations Information Centre (RUNIC) for Western Europe
Residence Palace
Rue de la Loi/Wetstraat 155
Quartier Rubens, Block C2, 8th floor
1040 Brussels, Belgium
Tel.: +32 (0)2 788 8462
Fax: +32 (0)2 788 8485
E-mail: info@runic-europe.org

zum Anfang

 

Samlinger

Vi er iøjeblikket ved slå alle de gamle UNIC kontorer i Europa sammen, så i fremtiden vil vi kunne gøre dette materiale tilgængeligt for forskere:

  • Resolutioner, reporter og dokumenter fra Generalforsamlingen, på engelsk, fransk, spansk og tysk
  • FN Salgs Publikationer på engelsk, fransk og spansk.
  • Samling med andre europæiske sprog, heriblandt dansk (materiale som er produceret af de tidligere UNIC kontorer)
  • Almen informationsmateriale på forskellige sprog.
  • FN Videoer

På et senere tidspunkt vil vi tilføje kollektionen med:

  • Officielle dokumenter og anmeldelser fra den Internationale Domstol og Formynderskabsrådet.
  • Resolutioner, reporter og dokumenter fra Generalforsamlingen, det Økonomiske og Sociale Råd og Sikkerhedsrådet på engelsk, fransk og spansk.
  • Udvalg af FN plakater.
  • Lille samling af FN photos.

zum Anfang

 

Databaser

RUNIC Reference Bibliotek har direkte adgang til “ODS – de Forenede Nationers officielle dokumentsystem”. ODS er et elektroniske opbevaringssted for dokumenter udstedt af FN. Hele teksten kan læses i PDF format og på alle FN’s officielle sprog, dvs. arabisk, kinesisk, engelsk, fransk, russisk og spansk. Dokumenter fra og med 1993 og resolutioner fra 1946 er også tilgængelige.

Et udvalg af andre FN databaser og emner kan findes her.

zum Anfang

 

Skal du have Referencehjælp?

RUNIC Bibliotekarerne vil stå til rådighed og hjælpe med at lede efter bibliografiske og andre relevant undersøgelser, databasen og internettet ligeså snart bibliotektet officelt åbner.

Bibliotektet tilbyder også hjælp via e-mail (info@runic-europe.org). Når du sender en elektronisk forespørgelse, så husk at inkludere så mange detaljer som muligt, så det er nemmere for os at hjælpe inden for kort tid.

Hvis vi er ude af stand til at svare på din forespørgelse, vil vi i stedet for henvise dig til nogen som kan.

zum Anfang

 

FNs Depot Biblioteker i Europa

FN dokumenter og publikationer bliver sendt ud til brugere over hele verden via dets depotbibliotek system. For tiden findes der mere end 400 depot bibliotekter fordelt over 140 lande, med materiale der går helt tillbage til begyndelse og frem til nu.

Forskere, samt alle andre som er interesserede i at vide mere om FN’s publikationer og dokumenter kan eventuel besøge et af vores depotbiblioteker i et af RUNIC landene. I Danmark er det Roskilde Universitetbibliotek (RUC). Alle adresseer er kan ses på FNs hjemmeside: http://www.un.org/Depts/dhl/deplib/countries/index.html.

zum Anfang

 

FN Salgspublikationer

For FNs salgspublikationer, kontakt din nærmeste udbyder. En adresseliste med europæiske salgsudbydere er tilgængeligt på http://www.un.org/Pubs/about/europe.htm. Et katalog kan downloades fra FNs hjemmeside på http://www.un.org/Pubs/catalog.htm.

zum Anfang

Besøg Dag Hammarskjold Bibliotektets hjemmeside hos FN hovedkvarteret i New York.


UNIC Logo
Tilbage  Startside