Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ  ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΗΝ
AFSANE BASSIR - POUR LAVOLLAY ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

 
Βρυξέλλες, 26 Οκτωβρίου 2005
 
Ο Γ.Γ  του ΟΗΕ κ. Κόφι  Άναν  διόρισε την κυρία  Afsane Bassir - Pour Lavollay  στη θέση της διευθύντριας του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ (RUNIC) στις Βρυξέλλες. H κυρία Bassir - Pour ανέλαβε καθήκοντα στις 25 Οκτωβρίου 2005 και διαδέχεται τον κ. Hassen Fodha o οποίος συνταξιοδοτήθηκε.  
 
Η κυρία Bassir – Pour είναι  Γαλλίδα και  διετέλεσε (2002 -2005)  επικεφαλής του Γραφείου και ανταποκρίτρια  της εφημερίδας «Le Monde» στην Ελβετία. Επί  13 έτη, ήταν  επικεφαλής του Γραφείου και Διπλωματική Συντάκτρια της “Le Monde”  στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
 
Συνέβαλε στη δημιουργία και διετέλεσε σχολιάστρια   της εκπομπής του CNN για τον ΟΗΕ “Diplomatic License”. Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών στον ΟΗΕ.
 
Η κυρία Bassir – Pour συμμετείχε στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ενώ  έχει συμμετάσχει σε διάφορα συνέδρια με αντικείμενο την πολυμέρεια και τον ρόλο του ΟΗΕ. Έχει διδάξει  για  θέματα επικοινωνίας και πληροφόρησης στο Πρόγραμμα τού ΟΗΕ για την Ανάπτυξη.  
 
Στο παρελθόν  εργάσθηκε στη «Φωνή της Αμερικής», στο BBC,  και στο “Radio France International”.
 
Είναι πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης,  παντρεμένη και έχει μια κόρη.

.  


RUNIC