Bibliotheek
 
Terug
 

De UNRIC bibliotheek zal alleen voor het publiek toegankelijk zijn voor opzoekingen. U kunt er een collectie VN-documenten en -publicaties in het Engels, Frans en Spaans vinden, als ook informatiemateriaal in de West-Europese talen.

In de loop van de tweede helft van 2004 zal de bibliotheek operationeel zijn. Tot de opening van de nieuwe bibliotheek zal UNRIC nu reeds alle vragen per telefoon, email of post beantwoorden.

In de bibliotheek vindt u de Officiële Documenten van de meeste VN-organen vanaf 1946 en een selectie van de belangrijkste UN-Verkoopspublicaties.

Beschikbare documenten:

Resoluties, rapporten en documenten van de Algemene Vergadering;
Resoluties, rapporten en documenten van de Veiligheidsraad;
Resoluties, rapporten en documenten van de Economische en Sociale Raad;
Uitspraken en aanbevelingen van het Internationaal Gerechtshof.

Diensten:

De bibliothecarissen staan ter beschikking om u te helpen bij bibliografisch en feitelijk onderzoek, als ook met het gebruik van de databases, de website en andere bronnen en bij het opzoeken van informatie. Er kan van de computers in de bibliotheek gebruik gemaakt worden.

Ook kunnen onderzoekers en andere personen, die in VN-documenten en -publicaties geïnteresseerd zijn, een bezoek brengen aan de depository libraries in een van de UNRIC landen.

UNRIC Library Newsletter (engels)


Bezoek de website van de Dag Hammarskjold Bibliotheek op het VN-Hoofdkantoor te New YorkOVER UNRICUNRIC MEDEWERKERS • BIBLIOTHEEK • CONTACTVN OP HET INTERNETAGENDAVN IN DE BENELUX LINKSVACATURES EN STAGES DE SECRETARIS GENERAALHANDVESTVN - WAT EN HOE?VREDE EN VEILIGHEIDECONOMISCHE EN SOCIALE ONTWIKKELING   •   INTERNATIONAAL RECHT   •   MENSENRECHTEN   •    NIEUWE INFORMATIE