Om FNs tusenårsprosjekt

FNs tusenårsprosjekt er et uavhengig rådgivende organ utnevnt av FNs generalsekretær Kofi Annan for å utvikle en global plan for å nå tusenårsmålene innen 2015. Prosjektet ledes av professor Jeffrey Sachs ved Columbia-universitetet og holder til ved UNDPs hovedkvarter i New York.
 
Prosjektet skal etter planen presenteres for generalsekretæren 17. januar 2005. Publiseringen av rapporten, ”Investering i utvikling: En praktisk plan for å nå tusenårsmålene”, vil være det første i en rekke globale initiativer om tusenårsmålene dette året, som vil kulminere med et toppmøte i generalforsamlingen i september. 2005 representerer en historisk sjanse til å gjøre det nødvendige gjennombruddet i global politikk for å hjelpe de fattigste landene til å nå målene. Prosjektets rapport gir en detaljert plan for hvordan dette kan skje.
 
Rapporten lanseres på ulike plasser rundt om i verden i januar. Den 18. januar holdes en nordisk lansering i Stockholm.
 
Bruce Jenks i FNs utviklingsprogram (UNDP) og Sveriges bistandsminister Carin Jämtin kommer til Stockholm for å presentere rapporten. Representanter fra forskningsmiljøer og frivillige organisasjoner vil også delta.
 
Hvis verden når tusenårsmålene, vil mer enn 500 millioner mennesker bli løftet ut av fattigdom. Ytterligere 250 millioner vil ikke lenger lide under sult. 30 millioner barn og to millioner mødre, som sannsynligvis ville ha mistet livet, vil bli reddet.
 
 
For mer informasjon: http://www.unmillenniumproject.org/html/about.shtm.